Ryhmien vierailut

Jalkaväkimuseosta on saatavilla opastus ryhmille hintaan 40 € / opastettu kierros. Museo on myös avattavissa tilauksesta, mikäli ryhmänne on tulossa normaalin aukioloajan ulkopuolella.

Koululaisvierailut

Jalkaväkimuseo on oppimisympäristö kaiken ikäisille kävijöille. Erityisesti museo sopii koululaisille laajan ja tasokkaan tarjontansa ansiosta. Suomen sotahistoriaan voi tutustua 1700-luvulta näihin päiviin saakka. Perusnäyttelyrakennuksessa keskitytään maamme itsenäisyyden aikaan. Erikoisnäyttelyrakennuksessa pääpaino on rauhan ajan jalkaväen historiassa.

Oppimisen ytimenä on opastettu kierros. Kierrokset suunnitellaan ryhmän koon ja ikäluokan mukaisesti erityisryhmät huomioiden yhteistyössä opettajien kanssa. Opettajien kanssa sovitaan ennakkoon, mitkä ovat käynnin tavoitteet.

Opastettuun kierrokseen sisältyy aina mahdollisuus koskea esineisiin. Erikseen sovitusti voidaan kierrokselle tuoda kokoelmista esineistöä, joihin perehdytään tarkemmin. Kierroksella käytetään oppimisvälineinä esillä olevaa näyttelyesineistöä, pienoismalleja, rakennettuja installaatioita ja multimediaa.

Koululaisvierailu voi olla myös opetustuokio. Ennakkoon sovittu aihe valitaan ja vierailu rakennetaan aiheen ympärille. Jalkaväkimuseossa on näyttelytiloina 16 erilaista teemahuonetta.

Erilaiset tehtävärastit ja tiedonhankintamenetelmät täydentävät oppimiskokemusta. Tarjolla on kirjallisuutta, multimediaa, internetyhteys ja tila tehtävien työstämiselle. Tavoitteena on, että koululainen pääsee kokeilemaan ja tekemään itse.

Mikkelin koululaisille Jalkaväkimuseo tarjoaa mahdollisuuden tutustua perinteisen varuskuntakaupungin historiaan 1700-luvulta näihin päiviin saakka. Museolla on erityinen opetustuokio lähiseudun koululaisille.

Lisätietoja:

jalkavakimuseo(at)jalkavakimuseo.fi
015-369 666

© Sarvikuono Design