Jalkaväen vuosipäivää juhlistettiin tänään keskiviikkona 18. marraskuuta Mikkelin Jalkaväkimuseolla, jonne oli kutsuttu koronatilanteen vuoksi vain pieni rajattu ryhmä henkilöstöä. Juhlassa luotiin katsaus jalkaväen kuluneeseen vuoteen ja tulevaan kehittämiseen sekä palkittiin jalkaväen tehtävissä vuoden aikana ansioituneita henkilöitä.

Jalkaväen tarkastaja eversti Rainer Peltoniemi mainitsi juhlapuheessaan viime vuosikymmenen muutokset maavoimien ja puolustusjärjestelmän kehittämisessä ja toimintaympäristön muutoksen epävakaammaksi.

– Käynnistyneellä 2020-luvulla näköpiirissä on uudet haasteet ja sen pohjalta nousevat kehittämistarpeet. Näitä ovat ainakin globaalin toimintaympäristön ennalta-arvaamattomuuden lisääntyminen sekä uuden teknologian käyttöönotto, Peltoniemi arvioi.

– On tärkeää, että puolustusjärjestelmäämme kehitetään kokonaisuutena ja tasapainoisesti. Puolustuksen valmius ja torjuntakyky rakennetaan yhdistämällä korkean teknologian kärkijärjestelmät sekä Suomen olosuhteisiin mitoitettu laaja reservi.

Maavoimien toimintakyvystä ja kehittämisestä Peltoniemi nosti esille valmiuden ylläpidon, asevelvollisuuden, paikallispuolustuksen ja joukkojen suorituskyvyn kehittämisen.

– Jalkaväen suorituskykyä on onnistuttu ylläpitämään turvallisuusympäristön vaatimusten mukaisesti, ja kehittämistä jatketaan sekä suorituskykyä parannetaan kattavasti edettäessä kohti 2030-lukua, eversti Peltoniemi totesi.

Jalkaväen säätiötä juhlatilaisuudessa edusti säätiön hallituksen puheenjohtaja, eversti evp Jari Kytölä.

Lisätietoa vuosipäivästä ml. Jalkaväen tarkastaja eversti Rainer Peltoniemen juhlapuhe sekä tilaisuudessa palkitut on luettavissa tästä linkistä.

Jalkaväen säätiö onnittelee Jalkaväkeä ja toivottaa sille mitä parhainta menestystä myös tulevaisuudessa!